Felipe Luciano bol moj posledný celebritný klient na Miami

Alebo ako sa Clifton Gordon (alias Felipe Luciano) dostal z väzenia s misiou povýšiť gangster rap a následne pred môj objektív.

Rapper Felipe Luciano do svojich textov vnáša svoje osobné skúsenosti s násilím gangov a pobytom vo väzení. prekonal obrovské útrapy na ceste k tomu, aby sa jeho hudba dostala k ľuďom. Ťažké celoživotné zážitky nasmeroval do rozprávania ostrých príbehov a lyrických perspektív 2020 albumu – Legends Never Die.

Prečo o ňom píšem? Bol mojím ostatným celebritným klientom v Amerike. Email od jeho agentúry som dostal asi desať dní pred plánovaným sťahovaním späť do Európy. Popravde, už sa mi do toho nechcelo, mal som pred sebou veľa práce s ukončením desiatich rokov s USA.

Agentúra ma presvedčila, lebo Clifton veľmi chcel, aby som ho fotil práve ja. Bol ochotný prísť do Miami na sobotné fotenie. Ja som sa už mal baliť, a miesto toho som celý deň fotil. Balil som sa teda až v nedeľu, v deň odletu. Ale nakoniec to stálo za to. Určite chcem poďakovať mojej skvelej kamarátke Leyle, ktorá mi v tento deň robila asistentku.

Naše fotenie sme začali v Downtown Miami a skončili v legendárním štúdiu Hit Factory – Criteria Studios, kde boli nahrané stovky zlatých, platinových a diamantových albumov už v sedemdesiatych rokoch. Tažko nájdete veľkú hudobnú hviezdu, ktorá nenahrala žiaden hit v tomto štúdiu, vrátane Madonny alebo Michaela Jacksona.
Napriek tomu, že som sa mal ponáhľať baliť si svoje osobné veci, zdržali sme sa dosť dlho a zobral som to ako poslednú cool noc na Miami v miamskom štýle. Neoficiálne behind-the-scenes fotky ukazovať radšej nebudem 😉

Felipe Luciano sa narodil ako Clifton Gordon a vyrastal v Severnej Karolíne. Keď sa jeho rodina v roku 2001 presťahovala do Los Angeles, ocitli sa na istý čas bez domova, než sa vylodili v susedstve bohatom na násilie gangov. Luciano sa sám aktivizoval v gangoch a do roku 2008 si odpykával trest za zločiny súvisiace s gangom vo väzení.

Aj keď bol zavretý, sústredil sa na písanie textov formovaných svojimi skúsenosťami zo života gangov a na hodiny psychológie inšpirované fascináciou ľudským správaním. Keď bol prepustený z väzenia, Luciano sa začal naplno venovať hudbe. V roku 2016 vydal samostatnú skladbu „Dream“, na ktorú nadviazal v roku 2017 s mixtapeom Soon won’t understand. Jeho druhý projekt, Legendary, prišiel v roku 2019 a minulý rok, vydal svoj tretí album Legends Never Die.

Môžem len potvrdiť, že Clifton vie o živote svoje a spolupracovalo sa mi s ním super! No najlepšia bola after party v štúdiu. Clifton sa tak zaradil ako môj možno posledný klient – americký raper na Miami. Ak si chcete pozrieť moje iné americké celebrity, ako Rick Ross, nájdete ich v sekcii Celebritní klienti.

Viac fotografii vždy nájdete v našich galériach.

Freire Photography – fotograf Bratislava
hello@freirephotography.com