Simona Kocúrová – fotenie v Portofino

Toto bol pôvodne len krátký blog o fotení so Simonou Kocúrovou v malebnom mestečku Portofino. Toto fotenie je ďalším dôkazom, že fotoaparát vôbec nie je dôležitý. So Simonou sme robili svadobné fotenie v Portofino. Viac si môžeš pozrieť na mojom svadobnom blogu – Pre Wedding in Portovenere, Italy.

Tí čo ma poznajú vedia, že vidieť profesionálny fotoaparát v mojich rukách je tamer zázrak. Vidia ho len moje nevesty, ženísi a ich hostia. A občas nejaká celebrita. A preto som aj fotky, ktoré si vypýtala Simona fotil mojim telefónom.

Môj iPhone 11 Pro je naozaj môj naobľúbenejší fotoaparát. Hlavne preto, že ho mám stále pri sebe. A tu máte dôkaz, že sa s mobilným telefónom naozaj netreba báť robiť ani portréty. Je možné, že by som to lepšie neurobil ani mojou profi kamerou.

Prvé dve fotky sú z hlavného námestia v Portofine a druhé dve boli robene na lodi. Ani jedna nemala ideálne svetlo, ale práve v tom výnimočná technologia v iPhone vyniká. Vytiahne z tej fotky naozaj čo sa len dá.

Dajte v komentoch vedieť, čo si myslíte o tejto téme a aj ako sa vám páči Simona Kocúrová v Portofino. Pod fotkami nájdete prehľad super miest na fotenie v Portofino.

Ak by ste sa chceli vyfotiť v Portofino, talianskej obci v Ligurskom mori, existuje mnoho krásnych miest, kde by ste mohli získať skvelé fotografie na pamiatku alebo pre svoj Instagram.

  1. Prístav Portofino: Prístav je obklopený farebnými budovami a loďkami, ktoré vytvárajú klasický taliansky prímorský vzhľad. Je to skvelé miesto na fotenie, najlepšie v skorých ranných hodinách, kedy sa mesto ešte prebúdza.
  2. Zámok Brown: Tento zámok sa nachádza na kopci nad prístavom Portofino a ponúka úžasný výhľad na okolité more a mesto. Je to skvelé miesto na fotenie, najmä v podvečerných hodinách, keď sa slnko pomaly kloní k horizontu.
  3. Faro di Portofino: Tento maják je umiestnený na vrchole kopca nad prístavom Portofino a ponúka úžasný výhľad na celú obec a Ligurské more. Je to skvelé miesto na fotenie, najmä v podvečerných hodinách, keď sa slnko pomaly kloní k horizontu.
  4. Pláž Paraggi: Táto krásna pláž sa nachádza len pár kilometrov od Portofina a ponúka úžasný výhľad na modré more a skalnaté pobrežie. Je to skvelé miesto na fotenie, najlepšie v skorých ranných hodinách, keď je pláž stále prázdna.
  5. Camogli: Tento malebný rybársky prístav sa nachádza asi 10 km južne od Portofina a ponúka nádherné farebné domy a prístav plný lode. Je to skvelé miesto na fotenie, najlepšie v skorých ranných hodinách, keď sa mesto ešte prebúdza.

Ak chcete získať skvelé fotografie v Portofine, odporúčam vám tiež skúsiť získať fotografie v neďalekých obciach a miestach, ktoré ponúkajú úžasné výhľady na okolitú krajinu a Ligurské more. Veď Portofino je vstupnou bránou nádherného Cinque Terre.

Freire Photography
hello@freirephotography.com