Focení osobních portrétů

Focení a pořizování osobních portrétů jsou velmi populární aktivity v dnešní době, zejména v Americe, kde se lidé často fotí a využívají fotografie na různých platformách. Kromě sociálních sítí a seznamek si lidé také nechávají pořizovat osobní portréty třeba jako památku na to, jak vypadali v určitém období svého života.

Focení osobních portrétů se stává stále více běžnou praxí, a to zejména díky rostoucímu počtu fotografů, kteří se specializují na tento druh fotografování. Výsledné fotografie jsou často velmi působivé a mohou poskytnout zajímavou perspektivu na osobnost a vzhled fotografovaného jedince.

V případě portrétního focení Jeanette byla zvolena lokalita na Key Largo, kde se nachází luxusní privátní rezort. Tato lokalita nabízí klid a soukromí a také velmi kvalitní světlo, což jsou důležité faktory pro úspěšné portrétní focení.

Vzhledem k tomu, že Jeanette je psycholožka z doktorské rodiny, bylo zvoleno velmi neutrální a přirozené zpracování portrétů. Jako fotograf jsem se snažil vyhnout se přílišnému pózování, aby se zachovala přirozenost fotografované osoby a nebyla ztracena autenticita.

Miluji tenhle druh focení. Často je to kombinace výletu a práce anebo práce spojená s výletem. A právě takové to focení bylo. Uvolněné, příjemné a zakončili jsme ho skvělou večeří. A určitě to nebylo naposledy.

Výsledné fotografie jsou snad působivé a mají určitý charakter, který dokáže zachytit osobnost a vzhled fotografované osoby. Prostřednictvím této fotografické série se diváci mohou podívat na to, jak Jeanette vypadá, jaké jsou její rysy a jaký má vztah k životu.

Někteří lidé by si přáli portréty v podobě módního či glamour stylu, zatímco jiní chtějí mít zachycen svůj každodenní styl a přirozenost. Důležitým faktorem je také prostředí, ve kterém jsou fotografie pořizovány, a to, jakým způsobem jsou fotografované osoby prezentovány.

V rámci blogového příspěvku byla kladená otázka, jak se vám líbí výsledné fotografie a jaké osobní portréty byste si přáli. To je velmi zajímavá otázka, protože každý má jiný vkus a preferuje různé styly a zpracování.

Napište mi do komentářů pod blogem, jak se vám líbí výsledné fotografie a jaké osobní portréty byste si přáli. Rád bych věděl, která fotka se vám líbí nejvíc a také mě zajímá, jak často byste se fotili, kdybyste měli možnost. Klidně napište, co je pro vás překážkou, proč se třeba fotit nechcete. A hlavně, zavolejte, kdyby jste chtěli taky takové portréty.

Viac fotografii vždy nájdete v našich galériach.

Freire Photography – Bratislava

Facebook | Pinterest | Twitter
hello@freirephotography.com