Happy New Year 2012 | PF fotografia

Chceme vám popriať šťastný a krásny rok 2012!

We want to wish you all a Happy New Year 2012!

Freire Photography 2012

Táto PF fotografia, ktorú vidíte, nie je “podvod” a nebola na nej vykonaná žiadna výmena hláv ani iné podobné úpravy. Je to poctivá práca, aj keď bola inšpirovaná filmovým plagátom Mr. & Ms Smith. Tento štýl však bol použitý aj na väčšine našich ďalších PF-iek.

Teší ma, že máte záujem o výrobu vlastných novoročeniek a preto som sa rozhodol vám dať návod, ako som takúto pohľadnicu vytvoril ja.

Výber témy
Prvým krokom je výber témy, ktorú chcete použiť na novoročenku. V tomto prípade je to Mr. & Ms. Smith. Môžete sa inšpirovať filmami alebo knihami s podobnou tematikou alebo si vymyslieť vlastný príbeh.

Nasnímajte alebo nájdite vhodnú fotografiu
Ďalším krokom je nasnímanie alebo nájdenie vhodnej fotografie, ktorá sa použije na pohľadnici. Môžete sa rozhodnúť pre klasické portréty alebo akčné scény, ktoré zodpovedajú vašej téme. Tu Vám žiaľ moc neporadím, ako to reálne spraviť, preto je dôležité si vybrať tému, ktorú aj zvládnete nafotiť.

Použitie softvéru na úpravu
Myslím, že je jasné, že nafotenie je len časť procesu. Omnho viac času stávite v grafickom programe, kde fotku upravíte do výslednej podoby. Na úpravu fotografií môžete použiť rôzne programy na úpravu, napríklad Adobe Photoshop alebo GIMP. Pomocou týchto programov môžete upravovať fotografie a pridávať špeciálne efekty a filtre.

Pridanie textu
Na kartu môžete pridať text, ktorý bude zodpovedať vašej téme. Môžete použiť klasické novoročné prianie alebo si vymyslieť vlastný vtipný alebo romantický odkaz. Text môžete taktiež pridať vo Photoshop-e alebo v iných grafických programoch, ako napríklad Canva.

Vytlačte prianie
Nakoniec môžete vytlačiť novoročné prianie na kvalitný papier a doručiť ho svojej rodine a priateľom.

Výroba vlastných novoročeniek môže byť skvelým spôsobom, ako vyjadriť svoje tvorivé schopnosti a ukázať, ako veľmi vám na týchto ľuďoch záleží. Dúfam, že vám tento návod pomohol pri vytváraní vlastnej novoročenky s tematikou. Ak nie, stačí zavolať alebo napísať a určite sa dohodneme a vytvoríme niečo podobné aj vám.

A nezabudnite dať v komentoch vedieť, ako sa vám táto PF fotografia pači!

Freire Photography – Bratislava
Facebook | Pinterest | Twitter
inquire@freirephotography.com