Fotenie menu pre reštauráciu Marrakech

WOW, a opäť sme mali to, čomu sa na v Detve hovorí foodporn. Fotenie menu pre reštauráciu! Viete si vôbec predstaviť, že by ste fotili menu pre jednu z najlepších reštaurácií v meste? Áno, presne to som robil! A pribral som min 2 kilá!!!

Ale teraz už vážne. Je to reálne tvrdá práca, ale aj tak jedna z mojich obľúbených. Nafotiť skvelé jedlo je potešením pre všetky zmysly. A to min dvakrát. Prvý vizuálny, pri fotení a druhý hneď potom, keď to môžete zjesť.

Marrakech je nový lounge koncept Stana Vadrnu. Táto úžasná lounge reštaurácia sa nachádza v srdci Starého mesta v Bratislave, ktoré je hlavným mestom Slovenska. Šéfkuchárom je náš priateľ Peter Kulčár. Môžete si ho pamätať ešte z reštaurácie UpsideDown, ktorá bývala najlepším steak-house v meste. Peter teraz pripravil toto úžasné menu pre novú reštauráciu Marrakech.

Marrakech starter photography

Fotenie menu pre reštauráciu je dôležitým prvkom v oblasti gastro marketingu. Je to spôsob, ako zákazníci vidia jedlá, ktoré ponúka reštaurácia. Menu fotografované profesionálom dokáže vyniknúť a pomôže zvýšiť záujem zákazníkov o ponúkané jedlá.

Pri fotení menu je dôležité myslieť na kompozíciu a osvetlenie. Každé jedlo by malo byť zvýraznené a fotografia by mala zaujať zákazníkov na prvý pohľad. Zvyčajne sa používa jednoduché a čisté pozadie, aby jedlo bolo jasne viditeľné. Ale nie je to pravidlom. V tomto prípade sme jasne chceli už do fotografií jedla pridať aj náznak toho, o čom táto reštaurácia je.

Fotografie menu by mali byť jasné a ostré. Väčšina fotografií menu sa robí s použitím zrkadloviek alebo digitálnych fotoaparátov, ktoré majú vysoké rozlíšenie a dokážu zachytiť detaily jedál. Ale dnes je možné urobiť super fotky jedál aj modernými smartfónmi. Ak to viete, často so smartofónom urobíte aj lepšiu fotku a hlavne ju máte k dispozícií ihneď.

Okrem fotografovania jedál je tiež dôležité zvážiť, ako sa menu zobrazí na webovej stránke alebo v tlačenom materiáli. Preto je dobré zvoliť vhodný formát a veľkosť pre každú fotografiu. Fotografie menu môžu byť tiež využité na sociálnych sieťach a v reklamných materiáloch, aby zákazníci videli, čo ponúka reštaurácia a aby sa podnietil záujem o návštevu.

Foie gras in Marrakech food photography

Foie Gras… čo k tomuto dodať?!

fish on the menu in Marrakech food photography

Ryba v Marrakechi!

dessert in Marrakech food photography

máte radi niečo sladké?

Marrakech Chef Peter Kulcar

a toto je Peter Kulčár, pán šéfkuchár!


Viac fotografií v našich galériach.
Vyzerá to chutne? Chceli by ste byť v Marrákeši práve teraz? Viem, že vaša odpoveď je áno!


Ak vlastníte reštauráciu alebo poznáte niekoho, kto ju vlastní, urobte mu láskavosť a pošlite mu tento blog ako aj nový článok Prečo reštaurácie potrebujú dobrú fotografiu, prosím.


Freire Photography – Bratislava

Facebook | Pinterest | Twitter
hello@freirephotography.com